keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

opiskelusta

Multa on monta kertaa kyselty tarkemmin mun opiskelusta: missä opiskelen ja mitä? En tiijä, vastaako tää postaus sitä mitä halusitte tietää, mutta voitte laittaa kysymyksiä tähän postaukseen, jos jokin jää epäselväksi tai haluutte tietää jostakin asiasta lisää.

Alunperin mulla oli tarkotus pitää välivuosi, mutta välivuoden jälkeen opiskelemaan lähteminen ois ollu vaikeampaa kuin heti lukion jälkeen. Kuulin kaverilta Turun kristillisestä opistosta ja kiinnostuin heti. Tutkisin tarkemmin tätä vaihtoehtoa ja päätin laittaa hakemuksen menemään. Ja täällä ollaan.

Photobucket

"Turun kristillinen opisto on yksityinen, säätiöpohjainen oppilaitos. Säätiön tiloissa toimii kolme toisiaan tukevaa itsenäistä yksikköä: Turun kristillinen opisto, Diakonia-ammattikorkeakoulun Turun toimipaikka sekä kokous- ja hotellipalveluja tarjoava Linnasmäki Oy.

Turun kristillinen opisto on monialainen oppilaitos, joka järjestää vapaan sivistystyön koulutusta, perusopetusta ja lisäopetusta, maahanmuuttajakoulutusta sekä ammatillista perus- ja lisäkoulutusta. Opisto toteuttaa koulutus- ja palvelutoimintaa suunnitelmallisesti, tavoitteellisesti, toimintaa arvioiden ja jatkuvasti kehittäen.

Turun kristillinen opisto on kansanopisto, jossa tuetaan opiskelijoiden elämänhallintaa ja omatoimisuutta kokonaisvaltaisen oppimisen ja internaattipedagogiikan avulla. Opisto antaa eri-ikäisille, eri taustaisille ja eri elämänvaiheessa oleville oppijoille valmiuksia jatko-opintoihin, luo edellytyksiä työelämään sijoittumiselle ja työelämässä kehittymiselle sekä ehkäisee syrjäytymistä. Opiston eri koulutuksissa opiskelee yli 550 opiskelijaa."

Photobucket

Mä asun arkipäivät täällä opistolla, viikonloput oon aina salossa (tai muualla, en siis opistolla). Asumisen hinta riippuu siitä, millä linjalla opiskelee - onko peruskoululinjalla, ammatillisella linjalla tai yleissivistävällä linjalla kuten mä. Yleissivistävillä linjoilla opiskelevilta asuminen maksaa 30€/viikko. Pääasiassa täällä asutaan kahden hengen huoneissa, mutta riippuen siitä, miten asuntolassa on tilaa, on myös mahdollista asua yksin. Yksin asuessa eli mun tapauksessa hintaa tulee 20€/viikko lisää, eli 50€/viikko.

Mä oon tykänny asua täällä monistakin syistä. Kouluun on matkaa about 20 metriä, aamupala on aina valmiina klo 7-9.00 ja kuuluu asuntolassa asuville. Ei tarvii raahata aina kaikkia koulumateriaaleja koko päivää mukana, kun voi millon vaan tulla "kotiin" hakemaan niitä yms. Ei oo pelkoa, että ei oo mitään tekemistä hyppytunneilla (aina voi tulla tänne huoneeseen hengailemaan), ja välillä kun tunteja joudutaan perumaan, nii ainakaan mun kohdalla se ei aiheuta sen suurempaa ärsytystä. Tänään aamulla tuli tekstiviesti minuuttia ennen kun herätyskellon ois pitäny soida, että psykan opettaja on kipeä, eikä tunteja pidetäkään - ei muuta kun takas unten maille. Olis varmasti pistäny vihaks, jos ois ollu jo matkalla kouluun ja olis heränny ihan turhan takia aikaisemmin (mä herään yleensä 45min ennen kun tunnit alkaa kun ei tarvii siihen koulumatkaan varata aikaa:-D).

Opiskelun kannalta yks hyvistä puolista on se, että täällä asuu muitakin saman linjan opiskelijoita, ja läksyjä ja koulujuttuja tehdessä on apu lähellä.

Lisää tietoa asumisesta voi lukea täältä

Photobucket

Ja sitten siihen opiskeluun. Mä opiskelen siis psykologian ja kasvatustieteen linjalla, joka soveltuu erityisesti psykasta ja kasvatustieteestä kiinnostuneille tai jos aikoo hakea opiskelemaan näitä aineita yliopistoon. Tällä linjalla suoritetaan psykologian ja kasvatustieteen perusopinnot Turun yliopiston avoimessa yliopistossa (vaikka opiston nimi on Turun kristillinen opisto, niin itse opiskelu ei liity mitenkään uskontoon yms, se on vaan tää paikka, missä me opiskellaan näitä Turun avoimen yliopiston opintoja).

Itse opiskelu maksaa 50€/viikko ja sen lisäksi täytyy maksaa avoimen yliopiston arvosanoista säädetyt maksut eli psykologiasta 220€ & kasvatustieteestä 220€. Opiskelun, asumisen ja ruokailun hinnoista löytyy lisää tietoa tuolta kotisivuilta.

Opiskelu vaatii paljon itsenäistä työskentelyä ja intensiivistä otetta. Opiskelumetodeina käytetään luentoja, kirjallisia harjotustöitä ja esseitä (näitä on paljon!), ryhmätöitä, itsenäistä opiskelua ja luonnollisesti tenttejä.

Psykologian perusopintojen tavoitteena on, että opiskelija saa yleiskuvan psykologiasta tieteenä sekä käsityksen ihmisen psyykkisestä rakenteesta ja toiminnasta sekä niiden tutkimuksesta. Kasvatustieteen perusopinnoissa tavoitteena puolestaan on antaa yleiskäsitys kasvatustieteestä ja sen osa-alueista.

Lukuvuoden loppuun on varattu aikaa psykologian ja kasvatustieen pääsykoemateriaalien läpikäymiseen ja näin ollen siis valmistaa pääsykokeita ja yliopistoa varten (ei kuitenkaan oo verrattavissa valmennuskursseihin).

Psykologian ja kasvatustieteen linjan opinnoista lisää voi lukea täältä

Photobucket

Opistolla on mahdollista opiskella siis ammatillinen koulutus ja näitä ovat koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkinto, lastenohjaajan koulutus, suntion koulutus, viittomakielen ohjaajan koulutus sekä web designerin koulutus.

Yleissivistäviä linjoja ovat kielet ja viestintä, oikeustiede, psykologia ja kasvatustiede, viittomakieli ja visuaalinen kommunikointi + viittomakielen jatkolinja sekä yleinen teologia.

Näiden lisäksi opistolla on maahanmuuttajakoulutusta, perusopetusta, kymppiluokka sekä kielitukikymppiluokka.

Lisää tietoa eri koulutuksista löytyy täältä


kuvat otettu syksyllä

Eiköhän siinä ollu aikalailla kaikki, mitä mä osaan teille kertoa. Tuolta nettisivuilta löytyy lisää tietoa, jos jokin jäi kiinnostamaan. Myös multa voi kysellä, vastailen mielelläni :)

Mä oon tykänny kovasti olla täällä, vaikka hommaa riittääkin ja välillä tekis mieli luovuttaa. Ainakaan ei harmita yhtään, että lähdin tänne opiskelemaan :)

11 kommenttia:

 1. Vitsit, vähänkö toi vaikutti mielenkiintoiselta! :) mimmosilla arvosanoilla sä pääsit sisään? :--) ite oon kans miettiny välivuoden pitämistä lukion jälkeen, mutta toi vaikuttaa ihan hyvältä vaihtoehdolta! :> jajaja sitten vielä että mihin ton sun koulutuksen jälkeen voi hakea töihin? vai onko se vaan semmonen periaatteessa 'syventävä' juttu? (:

  VastaaPoista
 2. Iina: hyvä jos kiinnostaa :) mun lukion päättötodistus oli tosi hyvä, yo-todistus ei ollu ihan samaa luokkaa :D tuolla ei siis valmistu mihinkään ammattiin tms, eli toi on tarkotettu lähinnä niille, ketä haluaa yliopistoon kasvatustiedettä tai psykologiaa lukemaan, tai jos haluaa ammattiin, jossa näistä opinnoista on hyötyä, sillonhan täältä saatu todistus on erittäin hyödyllinen :) ne ketkä pääsee yliopistoon lukemaan psykaa tai kasvista alottaa samoista opinnoista, jotka me ollaan tän vuoden aikana tehty täällä, ja jos täältä saadut arvosanat on riittävät, pääsee suoraan yliopiston "tokan vuoden" opintoja lukemaan eli nää kurssit hyväksluetaan :)

  VastaaPoista
 3. tää oli tosi kiva ja kattava tietojuttu:) kuullostaa myös tosi mielenkiintoiselta!:)

  VastaaPoista
 4. Sulla on tosi kiva blogi :) laittelenpa itteni lukijaksi... :)

  VastaaPoista
 5. No aiotko sä sitten hakea psykaa tai kasvatustieteitä lukemaan? :)

  VastaaPoista
 6. maria: kiva kuulla jos kiinnosti :) mielenkiintosta puuhaa tää nimenomaan on :-D

  Veea: ooi kiitos, tervetuloa lukemaan :)

  Anonyymi: kasvatustiedettä aion ainakin :) en oikeen tiijä vielä :-D

  VastaaPoista
 7. Vaikka postauksesta onkin jo reilu puoli vuotta aikaa, niin kommentoin silti. :D Etsiskelin netistä kokemuksia Turun kristillisessä opistossa opiskelusta, erityisesti juuri psykasta, ja löysin sitten tänne. :)

  Muutama kysymys: miten olet rahoittanut opintosi, käytkö samalla töissä vai maksaako esim. sun vanhemmat? Ja mimmonen on opiston sosiaalinen puoli, onko ollut helppo saada kavereita ja onko siellä minkä verran yhteisiä tapahtumia opistolla? Lisäksi vielä että minkä kuntoisia asunnot on? Kiitos tuhannesti jos jaksat vastata! :D

  Itselläni siis on suunnitelmissa hakea ensi keväänä opiskelemaan psykaa yliopistoon, mutta koska sinne on niin vaikea päästä (varsinkaan suoraan lukiosta kirjoitusten jälkeen...), mietin jo valmiiksi vara-vaihtoehtoja välivuoden varalle. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. apua mä näin tän kommentin vasta nyt! :( porukat on maksanu mun opiskelun tuolla, ruuat ja asumisen. kavereita on helppo saada, opistolla asuvat hengaa yleisissä tiloissa, kattelee telkkua porukalla, pelailee vaikka säbää liikkasalissa ym. jonkin verran on yhteisiä tapahtumia, mutta ne on useimmiten liittyny jotenkin uskontoon, opiston uskonnollisuuden takia, mutta ne ei tietenkään oo pakollisia vaan saa mennä jos haluaa. sillon kun mä olin tuolla niin se oli vika vuosi tuolla asuntolassa ennen remonttia, siltikään huoneet ei ollu mitenkään huonossa kunnossa, vaan ihan viihtyisät. nythän on uusi asuntola ja uudet tilat käytettävissä ja varmasti hienotkin vielä :)

   Poista
 8. Olen itsekin katsellut kyseistä koulua. Olen kuullut paljon hyviä kokemuksia! Onko tietoa asuntojen hinnoista sielläpäin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mullakaan ei oikeestaan oo mitään huonoa sanottavaa, suosittelen! hyvä tapa käyttää välivuosi/tehdä tulevia opintoja avoimessa yliopistossa. tämän hetken hintoja mä en tiedä, mutta ne löytyy opiston kotisivuilta. pari vuotta sitten ko mä olin opistossa niin asuminen oli 30e/viikko kahden hengen huoneessa yleissivistävillä linjoilla ja 50e/viikko yksin asuessa.

   Poista
 9. Okei... kiitos tiedosta! tutkiskelinki vähän nettisivuja ja kyllähän tuo asuminenkin olisi niin edullista kun on tottunut Helsingin koviin vuokriin!

  VastaaPoista

Canon EOS 450D
Canon EF-S 18-200mm 1:3.5-5.6 IS
Canon EF 50mm f/1.8 II
Samyang 8mm 1:3.5
Canon SPEEDLITE 270EX