tiistai 15. marraskuuta 2011

my camera + things

Dodiin, aika alkaa toteuttelemaan näitä toivepostauksia, ja aloitetaan aika olennaisesta - kamerasta, objektiiveista ja salamasta!
Kaikki postauksen kuvat on otettu siskon Canon EOS 500D:lla


Pari vuotta sitten sain järjestelmäkameran - Canonin EOS 450D:n. Mulla on edelleenkin sama runko käytössä ja tulee olemaan tulevaisuudessakin (jollei mitään yllättävää tapahdu). Oon tykänny tosta hirveesti ja tossa on kaikki ominaisuudet mitä mä tarviin.Objektina mulla on Canonin Zoom Lens EF-S 18-200mm 1:3.5-5.6 IS. Tiesin jo kameraa ostaessa, että mä en halua leikkiä koko ajan 18-55mm & 55-250mm putkien kanssa, vaan satsasin kerralla parempaan objektiiviin. Onhan tässä huonojakin puolia, esim. koko & paino, mutta ne ei menoa haittaa. Oon säästyny suurelta vaivalta kun ei tarvitse kantaa montaa putkea mukana vaan pärjää yhdellä missä onkin.Supersuositun Canon Lens EF 50mm 1:1.8 II:n ostin lopputalvesta/keväällä. Kovin paljoa mä en oo ehtiny tota objektiivia käyttämään, mutta tykkään tosta niin kovin! Tolla saa hirmu kivoja kuvia ja valovoimaisuus on aika huikea.Samyangin 8mm 1:3.5 Fish Eye:n ostin heinäkuussa hieman yllättäen. Olin kattellu fish eye:ta jo pitkään mutta päätin yhtäkkiä että nyt mä sen ostan. Fisun käyttö vaati hieman opettelemista, mutta siihen tottuu nopeesti.Salamana mulla on Canonin Speedlite 270EX - pieni, ihan perus ja mun tarpeet täyttävä. Pahoittelut, että nää kuvat salamasta on vähän surkeita, koska sattuneesta syystä en oo voinu salamaa käyttää.. Niin, ja kamerassa ne näytti oikeen hyviltä kunnes siirsin ne koneelle blaah.

Tälläsiä blogin kannalta oleellisia välineitä mulla on käytössä :)

12 kommenttia:

 1. eikäää, nyt haluun heti uuden tai no okei monta uutta objektiiviä! :D Tiiätkö mitään muuta samantyyppistä kun tuo Canon EF-S 18-200mm 1:3.5-5.6 IS?

  VastaaPoista
 2. Paljo toi kalansilmä objektiivi makso ja mist ostit sen? :)

  VastaaPoista
 3. tosta salamasta, niin kuinka tehokas se on, millasilla paristoilla toimii ja kuinka usein niitä pitää vaihtaa? ja jos oot noi ekat kuvat ottanu salamalla nii ootko asentanu sen salaman suoraan kuvattavaan kohteeseen vai heijastanu esim katon kautta? :--) ja tehokkuus, että voiko sillä ottaa monia kuvia putkeen vai tarviiko aikaa latautuakseen?

  VastaaPoista
 4. Kira: tamronilta tai sigmalta taitaa löytyä vähän vastaavanlainen putki varmaan puolet halvempaan hintaan jollen värin muista

  Anonyymi: verkkokauppa.comista ja ööm vähän vajaa 300€ jos muistan oikein

  kastis: sisätiloissa toi on hyvä ainakin mun mielestä, toimii 2 AA paristolla, ja riippuu paristojen laadusta ja siitä paljonko käyttää. siis mä kuvaan salamalla aina silleen kun tossa vikassa kuvassa on, muutenhan kaikki valottuu vammasesti. jos on uudet patterit nii voi ottaa aika paljon, sitte ko patterit on kulunu jonkin verran ni se lataa välillä hetken. apua, hankalaa vastata ko tää on vaan mun mielipide! :-D toivottavasti oli ees jotakin apua :)

  VastaaPoista
 5. kumpa mullakin ois tollaset kamat....

  VastaaPoista
 6. osaatko yhtään sanoo, et onko noilla eri fisheye putkilla jotain eroo? taisiis ku niis on noi numerojutut... ois tarkotuksena hankkii siskolle joululahjaks, mut en oikee ymmärrä noist .. jotenki tuntuu et joissain niissä se "kalansilmäisyys" näkyy voimakkaamin ku toisissa tai sillee en oikee osaa selittää :D

  VastaaPoista
 7. öömööm nii et mil kameral otit noi kuvat sun kamerast? anteeksi että olen jäkeenjäänyt :D onks sul pokkariki?

  VastaaPoista
 8. Voisitko tehä erikseen postauksen, missä opetat kalansilmän käyttöä? : D

  VastaaPoista
 9. Irina: eikun keräilemään :>

  Anonyymi: ööm nyt tuli paha! en osaa vastata sori :( mä oon aina eläny siinä tiedossa että canonin oma fisu maksaa tajuttomasti ja samyang on suunnilleen ainut hyvä ja halpa fisu, korjatkaa jos oon väärässä!

  :): siskon järkkärillä otin, ja on mulla pokkarikin :>

  Anonyymi: en koska mä en yksinkertasesti osaa tehdä sellasta postausta! :-D oon ihan väärä henkilö neuvomaan miten käyttää kalansilmää :(

  VastaaPoista
 10. Mä tarttisin ton 18-200mm objektiivin, se olisi ihan älyttömän kätevä just reissuilla kun ei jaksa kantaa kahta eri putkea mukana!

  VastaaPoista
 11. Missä postauksessa sulla olis kuvia jotka on otettu tolla 50mm? :-)

  VastaaPoista
 12. Riikka: jep, toi on niin kätsy! :)

  Johanna: suurinosa näitten kahden postauksen kuvista on esimerkiksi otettu tolla objektiivilla:
  http://mmillam.blogspot.com/2011/09/things.html
  http://mmillam.blogspot.com/2011/10/good-morning.html

  ja tän postauksen kuvat on kaikki tolla: http://mmillam.blogspot.com/2011/04/tiputiputipuu.html

  VastaaPoista

Canon EOS 450D
Canon EF-S 18-200mm 1:3.5-5.6 IS
Canon EF 50mm f/1.8 II
Samyang 8mm 1:3.5
Canon SPEEDLITE 270EX